Japanse liguster Japonicum Rotundifolium: goed als solitair te gebruiken
De Japanse liguster is een zeer mooie struik die weinig eisen stelt aan zijn omgeving. In het voorjaar verschijnen prachtige heerlijk ruikende witte bloesemtuilen. Het blad heeft weinig last van ziektes waardoor het er altijd fris uitziet. De liguster kan een meter hoog worden en soms nog wel meer. Hij groeit mooi in de breedte. Naast de liguster hebben we mooie houtbetonschuttingen waar we heel blij mee zijn en waar we soms leuke vogelhuisjes of vogelhotelletjes ophangen. Als je de bloemen zomers laat zitten dan verschijnen er s winters bessen, een delicatesse voor vogels.
Bessen liguster giftig voor mens en dier behalve vogels
Voor mensen en andere dieren zijn de bessen van de Japanse liguster zeer giftig. Diarree, braken, zeer keel, ernstige misselijkheid, pijnlijke darmen en kolieken kunnen symptomen zijn van een vergiftiging, wees hier alert op. In onze tuin staat de liguster tussen de kruiden en tussen wat andere struiken om het zicht op onze tuin vanaf de straat te beperken. We houden ontzettend veel van groen in onze tuin, waardoor bijna elk plekje wordt benut. Voor vogels is het fijn als er veel onderbegroeing is in de tuin. Op de plek waar de liguster staat is dat zeker het geval
Theetuin
De planten van onze theetuintje hebben we daar bij elkaar geplaatst, zodat het niet zoeken is waar alles staat en we er soms alleen maar de Plantnet app bij hoeven te houden om te weten welke planten het betreft. Zo’n border voor een theetuin is erg leuk. Ik heb echter nog niet alle planten voor de thee geprobeerd. Het idee dat het kan alleen al is erg leuk! Ook hebben we veelerlei soorten munt in de tuin, die we wel regelmatig gebruiken. In sommige recepten kun je ook munt gebruiken. Ooit heb ik eens een soort hoestdrank van munt gemaakt die smaakte als het gebruikelijke hoestdrankje. Het bleef erg lang goed door de vele suiker.
Laat een reactie achter